June challenge: Modern quilting / Η πρόκληση του Ιουνίου: Μοντέρνο πάτσγουορκ

Modern patchwork was this month’s challenge. I shall post my relative presentation in due course.

Μοντέρνο πάτσγουορκ η πρόκληση αυτού του μήνα. Πρέπει να θυμηθώ να ανεβάσω την παρουσίαση που είχα κάνει στο παρελθόν σχετικά με το θέμα αυτό….

Modern Batik Challeng

My project is not the definition of modern patchwork, neither traditional. In order to make it, I used a beautiful package of 17 strips  along with 2 pieces of 1,5 yd of the same Alpine Ice collection, sent to me by Island Batik.

Το δικό μου έργο σίγουρα δεν είναι ο ακριβής ορισμός του μοντέρνου, αλλά σίγουρα δεν είναι και του παραδοσιακού. Για να το φτιάξω, χρησιμοποίησα ένα πανέμορφο πακέτο 17 λωρίδων που είχε μαζί και 2 υφάσματα της συλλογής “Αλπικός Πάγος” από 1,5 μ. περίπου το καθένα, που μου είχαν στείλει στο πρώτο μου πακέτο τα Island Batik.

Ι also used 80/20 batting of Hobbs that was sent to me in my first package.

Επίσης χρησιμοποίησα τη βάτα 80/20 της Hobbs που υπήρχε μέσα στο πακέτο μου.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

This was the third time I tried to make something with those strips. I do not remeber when was the first time. I sewed and cut the strips and then left them aside, because the result did not please me. Then I tried again last month for the tuffet and the big pillow, but still the result was not satisfying. And here it is! “Sea and mountain” called my husband this project. And he was so enthusiastic about it that he will get it as a present on his name day.

Ήταν ένα πολύπαθο έργο. Δεν θυμάμαι ποιον μήνα προσπάθησα να κάνω κάτι με τις λωρίδες αυτές και δεν μου βγήκε. Τις είχα ράψει, τις είχα κόψει και έμειναν στην άκρη. Ξαναπροσπάθησα τον προηγούμενο μήνα να χρησιμοποιήσω τα κομμάτια για το σκαμπώ και τα μαξιλάρια, αλλά και πάλι δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα. Και να που ήρθε η ώρα. “Βουνό και θάλασσα” ονόμασε ο άντρας μου το έργο αυτό. Τον ενθουσίασε και επομένως το έργο μου βρήκε και τον παραλήπτη του. Θα το πάρει δωράκι στη γιορτή του. Και μην του το προλάβετε…. Δεν κινδυνεύει να το δει από εδώ, γιατί δεν έχει ούτως ή άλλως καμιά σχέση με την τεχνολογία….

So, pieces were ready and my friend Sandra came to help me arrange them. She was changing the blocks on my wall and I was observing in a distance to have the right balance among intensities. Sewing was very quick. Quilting took a little longer. I free motion quilted it in handfan shape.

Έτοιμα κομμένα τα κομμάτια, ήρθε μια μέρα η Σάντρα Κ. και το στήσαμε στον τοίχο. Η μια άλλαζε θέση στα κομμάτια και η άλλη το έβλεπε από μακριά. Το ράψιμο ήταν θέμα χρόνου. Το καπιτονάρισμα πήρε λίγο παραπάνω. Το σχέδιο που χρησιμοποίησα ήταν οι βεντάλιες και το έκανα με το ποδαράκι του ελεύθερου για να γίνει πιο γρήγορα.

You may find the pattern on Greek magazine Creativity in fall, so that you have plenty of time to make it till Christmas.

Το πατρόν θα το βρείτε στο περιοδικό Creativity του φθινοπώρου για να προλάβετε να το φτιάξετε για τα Χριστούγεννα. Είναι πολύ γρήγορο για κάποια με εμπειρία.

Should you wish to visit my fellow Ambassadors, please take a look below

Κι αν θέλετε να επισκεφθείτε και τις συναδέλφους μου να δείτε τι έκαναν κι αυτές, ρίξτε μια ματιά παρακάτω.

Bakken, Turid
Barnes, Myra
Boatright, Pamela
Branch, Anna
Caldwell, Jessica
Campbell, Connie
Denney Parcel, Sharon
Dillard, Tina
Fulton, Jennifer
Gaddy, Barbara
Gardner-Stephen, Dione
Goer, Sarah
Hatziioannidi, Mania (Magdalini)
Jacobson, Stephanie
Jones, Jeanette
Kauffman, Connie
Kawano, Joan
Lee, Bea
Lischko, Toby
Lyles Shaw, Carole
Manke, Sally
McAuliffe, Maryellen
McCormick, Kathleen
Mullis, Joyce
Neary, Karen
OBrien, Jackie
Overton, Karen E
Parsons, Leanne
Piland, Laura
Roberts, Michelle
Schlimmer, Vicki
Scott, Nancy
Shaffer, Jen
Shish, Sherry
Skjellanger, Anita
Strauser, Jennifer
Thomas, Jennifer
Vanden Bosch, Teri
Vermilya, Alison
Walker, Sandra
Warner, Amy
Webster, Suzy
Wiens, Anne
Wilkins, Geraldine
Yamamoto, Janet
Advertisements

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s