Calendar quilt / Πάπλωμα ημερολόγιο

Last year we had the swap. You may read about it here. It prooved once again a difficult thing. I think this was my last. Even if I decide on organizing one again in the future it will be for a short period and not the whole year.Some people get excited, start over but then get bored with and make other people unhappy or overwhelmed. But let’s not stand on this.

Την προηγούμενη χρονιά κάναμε την ανταλλαγή. Δύσκολο πράγμα αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά. Νομίζω ότι ανταλλαγή δεν θα ξανα-οργανώσω ή και αν το κάνω μετά από καιρό θα είναι για πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Κάποιοι ενθουσιάζονται, ξεκινούν αλλά μετά βαριούνται στη διάρκεια του χρόνου και μένουν πίσω, με αποτέλεσμα άλλοι να απογοητεύονται. Συμπεριφορές που στενοχωρούν και δημιουργούν και πρόσθετη δουλειά σε αυτούς που οργανώνουν. Ας μη σταθώ όμως σε αυτά.

Let’s keep the joy gained by everyone who finished this swap, the new techniques learned, the new friendships developed throughout, the nice blocks made and the beautiful quilts we look forward to seeing.

Θα σταθώ στη χαρά που πήραν όσοι απρόσκοπτα ολοκλήρωσαν την ανταλλαγή από τη μεριά τους, στις καινούργιες τεχνικές που έμαθαν όσοι ήθελαν να μάθουν, στις φιλίες που αναπτύχθηκαν στην πορεία, στα όμορφα τετράγωνα που έγιναν  και στα όμορφα παπλώματα που ελπίζω να δούμε στη συνέχεια.

Since I am strongly a team player, I also like the knowlegde transfer and I also believe that quilting spreads better through teamwork, I have prepared a QAL (quilt along).

Επειδή όμως είμαι πολύ ομαδικός τύπος, μου αρέσει πολύ η μετάδοση της γνώσης και πιστεύω και ότι το πάτσγουορκ εξαπλώνεται καλύτερα μέσα από ομαδικές ενέργειες (εξάλλου είναι και η πιο ομαδική τέχνη), για την επόμενη φορά σας έχω ένα ΚΟΜ (Κάνουμε πάτσγουορκ όλοι μαζί).

It is about a single quilt (1,5 m * 1,95 m) that will be made thoughout 2018. One block per month. Each block will be finished 30 cm * 30 cm and will be relative to each month.

Θα είναι ένα πάπλωμα μονό (διαστάσεων 1,5 μ. επί 1,95 μ.) που θα γίνει στη διάρκεια όλου του χρόνου. Ένα τετράγωνο τον μήνα θα φτιάχνουμε, που θα έχει τελειωμένη διάσταση 30 επί 30 εκ. και θα απεικονίζει κάτι σχετικό με τον μήνα που θα το φτιάχνουμε.

The setting will be on point. Between our 12 blocks there will be plain blocks and a border around the whole quilt.

Τα τετράγωνα θα είναι τοποθετημένα ρομβοειδώς (on point), οπόταν όσες δεν το έχουν ξανακάνει, θα μάθουν και αυτό τον τρόπο τοποθέτησης. Γύρω-γύρω θα προσθέσουμε και μια φάσα. Ενδιάμεσα στα 12 τετράγωνα θα υπάρχουν άλλα κενά τετράγωνα.

As far as the fabrics concerns, you will need 2,5 m. of plain fabric for the plain blocks, 1,5 m. also plain for the base of the 12 blocks and 2 m. for the border and binding (this can also be printed but you may decide upon it later). The fabrics have been calculated with fabric width 1,10-1,12 m.

Ως προς τα υφάσματα, θα χρειαστείτε 2,5 μέτρα μονόχρωμο ύφασμα για τα κενά τετράγωνα, 1,5 μέτρο για το ύφασμα βάσης των τετραγώνων του κάθε μήνα (επίσης μονόχρωμο) και 2 μ. για τη φάσα και το ρέλι (αυτό μπορεί να είναι και εμπριμέ και μπορείτε να το αποφασίσετε, αφού στήσετε όλο το πάπλωμά σας). Οι διαστάσεις έχουν υπολογιστεί με φάρδος υφάσματος 1,10 μ. Αν το ύφασμά σας είναι φαρδύτερο, προσαρμόζετε ανάλογα τις διαστάσεις.

The techniques we will use are piecing, applique and FPP. Every block will have step by step instructions with photos in cm.

Οι τεχνικές που θα χρησιμοποιήσουμε είναι απλή συναρμολόγηση, απλικέ και πάτσγουορκ με χαρτί. Κάθε τετράγωνο θα έχει οδηγίες βήμα-βήμα σε εκατοστά.

We will join as we go so that at the end of the year we will have to add just the last block and then quilt and bind.

Τη συναρμολόγηση θα την κάνουμε στην πορεία ώστε τον Δεκέμβριο να έχουμε να προσθέσουμε μόνο το τελευταίο τετράγωνο και να έχουμε μόνο καπιτονάρισμα και ρέλιασμα.

It is a project not time consuming since you have to make just one block each month.

Είναι ένα έργο που δεν θα σας τρώει πολύ χρόνο μια και ένα τετράγωνο τον μήνα θα βρίσκετε χρόνο να το κάνετε. Στο τέλος του χρόνου θα έχετε ένα όμορφο, χαρούμενο μονό πάπλωμα ή ριχτάρι που φυσικά αν θέλετε μπορείτε να το μεγαλώσετε επαναλαμβάνοντας τα τετράγωνα και να το κάνετε διπλό.

You will have each block on the first of each month, except from the first block that will be delivered on 30th of december.

Το κάθε τετράγωνο θα το παίρνετε την πρώτη μέρα του κάθε μήνα, με εξαίρεση του Ιανουαρίου που θα το πάρετε στις 30 Δεκεμβρίου για ευνοήτους λόγους.

Let us have a nice start!

Καλό μας ξεκίνημα λοιπόν!

18 comments

  1. ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΩΣ Κ ΠΩΣ !!!!!! ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΜΑΝΙΑ ΜΑΣ!!!!!!!

    Like

  2. Unfortunately I won’t have time next year. Too much work with our workshop center, a second grandchild will be born!! And.. I have to finish the sea quilt.

    Like

  3. Το περιμέναμε πολύ καιρό!!!! Ευχαριστούμε Μάνια μας, είμαι σίγουρη πως για άλλη μία φορά θα μας καταπλήξεις 🙂

    Like

  4. Χαίρομαι που πρόλαβα αυτή την ανταλλαγή και την έφερα εις πέρας.
    Μου αρέσει η καινούργια πρόταση και θα το ξεκινήσω μαζί σας.
    Σ ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα τα ωραία που μας μαθαίνεις.
    Καλή συνέχεια και Φιλάκια πολλά

    Like

  5. Καλημέρα, καταρχήν μιας και το ανέφερες θα ήθελα να προσθέσω ότι είμαι από τις τυχερές που έφτασα στο τέλος της ανταλλαγής . Το ευχαριστήθηκα και ελπίζω να έδωσα ευχαρίστηση. Τα τετραγωνάκια που έλαβα ήταν όλα τους καταπληκτικά και ελπίζω μέχρι το καλοκαίρι να το έχω τελειώσει για να το βάλω στο εξοχικό. Θα ήθελα να συμμετέχω και σε αυτήν την ομαδική δουλειά. Επειδή όμως είχα φτιάξει πολύ πρόσφατα ένα ημερολόγιο και ακόμα δεν το έχω ολοκληρώσει θα ήθελα πρώτα να δω τους μήνες και μετά να αποφασίσω. Θα περιμένω με αγωνία την δημοσίευσή σου στις 30 Δεκεμβρίου.

    Like

    • Δέσποινα επειδή έχω δει κάποια κομμάτια από αυτό που έκανες,σου λέω ότι δεν έχει καμία σχέση. Το κάθε τετράγωνο είναι διαφορετικό με ένα αντικείμενο που παραπέμπει στον μήνα. Κάθε φορά τελείως διαφορετικό και με άλλες τεχνικές βέβαια. Αλλά φυσικά δεν χρειάζεται να αποφασίσεις από τώρα

      Like

  6. Νομίζω σε αυτό θα δεσμευτω να το κάνω, το έχω κάνει στο παρελθόν με διοργανώτρια φίλη από την Αμερική και είναι από τα έργα που θα ήθελα να ξανακάνω! Μπράβο καλή μου Μάνια για την πρωτοβουλία να το ξεκινήσουμε και στην Ελλάδα! Και ευχαριστώ για την προσπάθεια που κάνεις και σε αυτό το έργο!

    Like

      • Κι εμένα μου έλειψε να δημιουργώ παράλληλα με άλλους, απλά δεν θα μπορούσα να αντεπεξέλθω στις απαιτήσεις της ανταλλαγής. Αυτό είναι κάτι που μου ταιριάζει πιο πολύ!!

        Liked by 1 person

Leave a comment