Wild babies No 2 / τα μωρά των ζώων του δάσους Νο 2

On this post I had told you about the two quilts I am making with wild babies. The truth is that the baby fox is the cutest so far. I am posting today the other three I have made till today. A koala, a bear (I can now see an error on its face) and a fawn.

Σε αυτή εδώ την ανάρτηση σας είχα μιλήσει για τα μωρά των ζώων του δάσους που φτιάχνω. Είναι αλήθεια ότι το αλεπουδάκι μέχρι στιγμής είναι το πιο χαριτωμένο απ’ όσα έχω φτιάξει μέχρι σήμερα. Σας βάζω και τα άλλα τρία να τα δείτε. Είναι ένα κοάλα, ένα αρκουδάκι (που τώρα που το ξαναβλέπω έχει και ένα λαθάκι σε ένα χρώμα στο πρόσωπό του) και ένα ελαφάκι.

I used hand dyed-fabrics on the tree of them, whereas on the fourth I also used some batiks.

Στα τρία έχω χρησιμοποιήσει χειροβαμμένα υφάσματα, ενώ στο τέταρτο και χειροβαμμένα και κάποιες λωρίδες μπατίκ που ταίριαζαν γάντι.

The koala is sleeping. Therefore you have to see carefully in order to understand what animal is about. If you want to make them too, you may find the patterns on Quilt Art Designs, having in mind that you should be familiar with this technique.

Το κοάλα είναι κοιμισμένο και θέλει προσπάθεια να το καταλάβει κανείς. Εάν θέλετε να τα φτιάξετε κι εσείς, θα βρείτε τα σχέδια στο Quilt Art Desings . Να έχετε κατά νου όμως ότι έχουν έναν βαθμό δυσκολίας, από μέτριο και πάνω.

10 comments

  1. Χαχαχα! Οι πρωτάρες να ρωτάνε εμένα να τις βρίσκει έτοιμες ύστερα η Μάνια για τα πιο προχωρημένα στάδια. Αυτό που διαπίστωσα σχετικά με το γαζί, ειναι, ότι πρέπει να βρεις την χρυσή τομή. Δηλαδή αν κανεις πολύ πυκνές βελονιές, το χάρτι σκίζεται πάρα πολύ εύκολα όταν έχεις να διαχειριστείς μικρά κομμάτια. Ισως στα μικρα κομματάκια θα ήταν καλυτερα να χρησιμοποιεί κάποιος πιο μεγάλες βελονιές και να δυσκολευτεί ,κάπως, στην αφαίρεση του χαρτιου αργότερα. Ολο τα κοιτάω αυτά τα μπεμποζωούλια….και ολο κρατιέμαι…..

    Like

    • Αντε να δούμε για πόσο θα κρατηθείς.Νομίζω οτι μόλις δεις το τετράγωνο του Μαίου που το έβαλε σε preview θα ξεσηκωθείς ακόμα παραπάνω. Είναι μια γλυκύτατη μικρή καμηλοπάρδαλη! Όσο για το γαζί, στα μάτια δεν υπήρχε περίπτωση να είναι πιο φαρδύ, γιατί θα ήταν 2 γαζιά, οπόταν και πάλι θαξηλωνόταν. Δεν είχε χώρο ούτε για στερέωση καλά καλά

      Like

  2. Χριστός Ανέστη Μάνια μου και χρόνια πολλά.
    Είναι καταπληκτικά το κομμάτια με τα ζωάκια.
    Μου φαίνεται πολύ δύσκολη τεχνική για να τη δοκιμάσω, ίσως αργότερα.
    Γεια στα χεράκια σου, είσαι απίθανη.
    Φιλάκια πολλά.

    Like

    • Έχει έναν βαθμό δυσκολίας Ρένα αλλά αν ξεκινήσεις από πολύ απλά κομμάτια και πας σταδιακά, όλα γίνονται. Το σημαντικό είναι να σου αρέσει και να θέλεις να ασχοληθείς!

      Like

  3. Μάνια γειά στα χέρια σου, είναι τέλεια!!! πόσο χρόνο σου παιρνει να φτιάξεις ένα? και σε τι διαστάσεις είναι το κάθε μπλοκάκι? μου φαίνεται πολύ δύσκολο για μένα, όλα αυτά τα κομμάτια ύφασμα τόσο κοντά ραμμένα μεταξύ τους!! αλλά το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!! μπράβο και πάλι και με το καλό τα επόμενα!!

    Like

    • Από 7 μέχρι 10 ώρες πήρε το καθένα τους, ανάλογα με την πολυπλοκότητα ορισμένων σημείων. Στο αρκουδάκι ας πούμε τα μάτια ήταν τόσο μικρά που αναγκάστηκα να τα ζωγραφίσω τελικά, γιατί σε επιφάνεια 1-1,5 εκατοστό περίπου είχαν 6 κομμάτια. Και σκιζόταν συνέχεια το χαρτί, γιατί κάθε κομμάτι είχε μόνο 3 γαζιά. Είναι 40 επί 40 εκ. Ωστόσο, αν θέλεις να ξεκινήσεις αυτή την τεχνική, καλό είναι να ξεκινήσεις από πολύ απλά σχέδια. Ρώτα και την Ντοβ που με αυτή την ανταλλαγή έχει γίνει γκουρού!

      Liked by 1 person

Leave a comment