Εύκολο μαξιλάρι μέρος 2ο

Σε προηγούμενη ανάρτηση είχαμε φτιάξει με πάτσγουωρκ το παρακάτω ύφασμα με το οποίο θα φτιάξουμε το μαξιλαράκι μας. Ουσιαστικά, το σημερινό μάθημα είναι πιο πολύ μάθημα ραπτικής, δηλαδή θα δούμε πώς θα φτιάξουμε το μαξιλάρι και θα βάλουμε το φερμουάρ.
Εάν ολοκληρώνοντας το κομμάτι του πάτσγουωρκ, δούμε ότι οι άκρες του δεν είναι ίσιες, φροντίζουμε να τις ισιώσουμε, είτε με το ψαλίδι, είτε με τον κόφτη μας.
Για να προχωρήσουμε, θα πρέπει να κόψουμε ένα κομμάτι ύφασμα στο μέγεθος ακριβώς που έχει το ύφασμα που φτιάξαμε πάτσγουωρκ για την πίσω πλευρά.
Έχουμε φροντίσει επίσης να προμηθευτούμε και ένα φερμουάρ 40 εκατοστών ή όσο είναι το φάρδος του μαξιλαριού μας σε χρώμα που να ταιριάζει με τα υφάσματα.
Στερεώνουμε με καρφίτσες  το φερμουάρ καλή με καλή, δηλαδή η καλή πλευρά του φερμουάρ θα βλέπει την καλή μεριά του υφάσματος. Καλό είναι οι καρφίτσες να είναι κάθετες στο φερμουάρ (όχι όπως τις βλέπετε στη φωτογραφία), ώστε να περνάει η βελόνα από πάνω τους χωρίς να σπάει.
Βάζουμε στη μηχανή μας το ποδαράκι για τα φερμουάρ.
Και αρχίζουμε να ράβουμε το φερμουάρ. 
Όταν τελειώσετε, το αποτέλεσμα θα πρέπει να δείχνει έτσι από την καλή μεριά.
Πάμε τώρα να κάνουμε το ίδιο και με το ύφασμα που θα μπει στην πίσω μεριά. Βάζουμε την ελεύθερη πλευρά του φερμουάρ καλή με καλή με το πίσω ύφασμα.

Έχουμε τώρα στερεώσει το φερμουάρ και στις δυο πλευρές. Αν όλα έχουν πάει καλά, που είμαι σίγουρη ότι θα έχουν πάει, ανοίγοντας τα υφάσματα, η εικόνα θα πρέπει να είναι αυτή:

Πάμε τώρα να γαζώσουμε τις τρεις άλλες πλευρές. Προσοχή, με το φερμουάρ ανοιχτό, για να μπορούμε μετά να γυρίσουμε το μέσα έξω. Εγώ έκανα ένα απλό γαζί και μετά καρίκωσα και τις άκρες για να μην ξεφτάνε. Θα μπορούσα να είχα χρησιμοποιήσει μόνο τη δεύτερη βελονιά που συνδυάζει και τα δύο, αλλά το σκέφτηκα μετά.

Έτοιμο το μαξιλάρι μας. Ο τρόπος που σας έδειξα για το φερμουάρ δίνει αυτό το αποτέλεσμα, που έχει το πλεονέκτημα να αφήνει μεγάλο άνοιγμα.

Έτοιμο το μαξιλάρι μου και ελπίζω και το δικό σας:
Και επειδή ένα ίσον κανένα (εξ άλλου το πάτσγουωρκ είναι τόσο εθιστικό!!!!):
Για να μην αναρωτιέστε, όλα τα μαξιλαράκια που βλέπετε έγιναν με την ίδια τεχνική των τετραγώνων ή και λωρίδων (δηλαδή ένα στάδιο πριν τα τετράγωνα). 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s