Τα σπιτάκια μου του Φεβρουαρίου

Τρία τα σπιτάκια κάθε μήνα και βλέποντας όλα αυτά που φτιάχνει όλη η ομάδα, μπαίνει κανείς στη διαδικασία κάθε φορά να κάνει και κάτι διαφορετικό και πρωτότυπο. Θα σας μιλήσω λοιπόν για τα δικά μου που τα έφτιαξα για το Φεβρουάριο:

Το ένα είναι το τσαγεροσπιτάκι μου. Με τεχνική απλικέ με ελεύθερες τις άκρες έγινε μετά από μερικά ξηλώματα (για να μη νομίζετε ότι βγαίνουν όλα με τη μία) παραμυθένιο και ονειρικό. Το αποχωρίστηκα, ομολογώ, με μεγάλη δυσκολία. Ξέρω όμως ότι και η Σάντρα που το πήρε το χάρηκε πολύ, οπόταν όλα καλά!

mania to sandra

Το δεύτερο ήταν ένα σπιτάκι με τη μέθοδο του βοηθητικού χαρτιού (foundation paper piecing / FPP). Επίσης, μερικά ξηλώματα και ιδού το αποτέλεσμα. Το πήρε η Τιτίκα που δουλεύει σχεδόν αποκλειστικά με απλικαρισμένα σχέδια που φτιάχνει μόνη της, γι αυτό κι εγώ διάλεξα μια τεχνική από αυτές που δε χρησιμοποιεί η ίδια. Το σχήμα το κεντρικό είναι μια καρδιά και το κόκκινο πολύ όμορφο ύφασμα μπατίκ της Pat Sloan από τη συλλογή της Bobbins and bits

mania to titika

Το τρίτο έχει και μια ιστορία πίσω του. Την έμπνευσή μου την πήρα από αυτό εδώ το μεγάλο πάπλωμα της Alison Brewer που εντόπισα στο Pinterest.

9067f4f0dc31f26cd6c2b3db0925a77d

Μοιάζει με το σπιτάκι στην ταινία της Pixar (UP) που όμως δεν ξέρω το Ελληνικό όνομά της . Βρήκα το σκίτσο εδώ και τελείως τυχαία έπεσα μια δυο μέρες μετά και πάνω σε ένα άλλο σχετικό σπίτι. Θα σας διηγηθώ λοιπόν την ιστορία που έχει μεγάλο ενδιαφέρον και υπάρχει και στη wikipedia, από όπου και η παρακάτω φωτογραφία:

300px-Edith_Macefield's_house

Αυτό είναι το σπίτι της Edith Macefield που έζησε εκεί μέχρι το θάνατό της σε ηλικία 86 ετών. Έγινε γνωστή, όταν αρνήθηκε τα 1.000.000 δολάρια που της έδωσαν, προκειμένου να απομακρυνθεί, να γκρεμιστεί το σπίτι της και να χτιστεί και στο σημείο εκείνο το εμπορικό κέντρο που το περιβάλλει στη φωτογραφία. Όσο διαρκούσε η ανέγερση, η Edith ανέπτυξε φιλικές σχέσεις με τον εργολάβο του έργου, στον οποίο και άφησε κληρονομιά το σπίτι της. Η ταινία δε βασίστηκε ακριβώς στο σπίτι αυτό, όπως πολλοί πιστεύουν, γιατί είχε γραφτεί πριν το σπίτι γίνει διάσημο, αλλά χρησιμοποιήθηκε για τη διαφήμιση της ταινίας, όταν οι διαφημιστές σκέφτηκαν να βάλουν από πάνω ένα μάτσο μπαλόνια, από όπου και η έμπνευση για το πάπλωμα με τα γιο-γιο.

Διαβάζοντας λοιπόν όλα αυτά και έχοντας υπόψη μου ότι ήταν Φλεβαριάτικο σπιτάκι, αντικατέστησα τα μπαλόνια και τα γιο-γιο του παπλώματος με καρδούλες και το έστειλα στην Τζένη.

Τώρα και στα επόμενα!!!!

2 comments

  1. Αυτό που μ’αρέσει , ειναι ότι κάθε μέρα μαθαίνω και κάτι καινούργιο. Πάω να γκουγκλάρω για Edith Macefield. Τα σχόλια μου για τα καταπληκτικά σπιτάκια τα έχω γράψει και αλλου!!!!! Μπράβο Μάνια!!!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s