Μια μελισσοπαρέα κάνει έκθεση στη Σπάρτη

Η ανάρτηση αυτή είναι μετάφραση από δύο σχετικές αναρτήσεις που έκανε η Άντα Κοπιτοπούλου στο blog της. Τα αρχικά κείμενα στα Αγγλικά μπορείτε να τα βρείτε εδώ κι εδώ.
Η μελισσοπαρέα της Σπάρτης έκανε την έκθεσή της μέσα στο Δεκέμβριο στην πολύ όμορφη Βιβλιοθήκη της πόλης τους.
Τα εκθέματα ήταν τόσο ομαδικές δουλειές όσο και ατομικές. Τα παπλώματα που βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία έγιναν από την Ποτούλα Ανδρεάκου (αριστερά), την Άνελι Κουτσοβίτη (κέντρο) και την Άντα Κοπιτοπούλου (δεξιά)
 Μια γενική άποψη της έκθεσης:
Παρά τον εξαιρετικά κακό καιρό με τη βροχή και τις πλημμύρες, οι επισκέπτες ήταν αρκετοί και έμειναν εντυπωσιασμένοι από τη δουλειά που είδαν. Τα ομαδικά παπλώματα που εκτέθηκαν, θα δοθούν σε ιδρύματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς (ένα από αυτά βλέπετε στην αμέσως παρακάτω φωτογραφία).
Δείτε και μερικές ακόμα φωτογραφίες: Μαρία Καλαμαρά (δεξιά και αριστερά) και στο κέντρο ομαδική δουλειά
Ποτούλα Ανδρεάκου δεξιά, Ενριέττα Καργάκου (κέντρο) και ομαδική δουλειά (αριστερά)
Μαρία Καλαμαρά (μπροστά), Ποτούλα Ανδρεάκου (πίσω). Το πάπλωμα που είναι κρεμασμένο είναι το “Ελληνικό” πάπλωμα που έγινε από πολλές quilters σε όλη την Ελλάδα μέσω της σχετικής σελίδας στο FB.
Τα δύο μωρουδιακά παπλώματα είναι της ‘Αντας Κοπιτοπούλου
Και μια και οι μέλισσες δουλεύουν ακατάπαυστα, η μελισσοπαρέα μας είχε μαζί της και μερικά έργα σε εξέλιξη. Στην παρακάτω φωτογραφία αριστερά είναι η Μαρία Καλαμαρά που δουλεύει το πάπλωμά της, ενώ τη βοηθούν  η Πίτσα Λαμπρινού (στο κέντρο) και η Ποτούλα Ανδρεάκου (δεξιά).
Ήταν τόσο απασχολημένες, που δεν κατάλαβαν καν ότι η Άντα τράβαγε φωτογραφία!
 Το πορτοκαλί πάπλωμα το έφτιαξε η Άνελι Lehto-Κουτσοβίτη, ενώ αυτό που είναι στο τραπέζι μπροστά του είναι προϊόν ομαδικής δουλειάς. Η Άνελι έκανε επίσης και το απλικέ πάπλωμα της παρακάτω φωτογραφίας
 
 Μερικές τσάντες και μια τραβέρσα
 
 Λίγη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα..
Οι παπλωματούδες Γιώτα Κυριακούλια και Ενριέττα Καργάκου
Και δυο φωτογραφίες από την έκθεση γενικά. Και θα κλείσω βέβαια με την ευχή παρόμοιες εκθέσεις να δούμε και σε άλλα μέρη της Ελλάδας!!!!
 

2 comments

Leave a comment