Σπιτάκι Νο 3

Καλή χρονιά να έχουμε με υγεία, αγάπη και ευτυχία σε κάθε σπιτικό!

Όταν βρέθηκα πριν από καιρό μπροστά στα παρακάτω υφάσματα, τα πήρα χωρίς δεύτερη σκέψη, γιατί τα σπιτάκια, είπαμε είναι ελκυστικά, σε όποια μορφή και να είναι. Για την ανταλλαγή που θα κάνουμε στη ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ, το ύφασμα αυτό θεωρείται cheater, δηλαδή “κλέφτης”, μια και χρησιμοποιώντας το “κλέβω”, αφού δε φτιάχνω τα σπιτάκια, αλλά τα βρίσκω έτοιμα. Είναι δε και επώνυμο. Είναι του Brandon Mably (για όλους δεν τον ξέρουν, είναι ο σύντροφος του Kaffe Fasset) –Spring 2014 Collection- BM47 Shanty Town2014-12-11 08.09.42

Επειδή όμως είναι πολύ όμορφο ύφασμα και επειδή κι εσείς μπορεί να έχετε ένα όμορφο ύφασμα με σπιτάκια, θα σας δείξω τι έκανα εγώ για να πάρετε ιδέες.

Έκοψα ένα κομμάτι μεγέθους φάρδους 30 εκ. και με ύψος όσο το ήθελα για να βάλω από πάνω και ουρανό. Περίπου 15 εκ. και λέω περίπου γιατί έκοψα τα σπιτάκια στο περίγραμμά τους σαν να βλέπει κάποιος ένα χωριό στον ορίζοντα.

Έκοψα επίσης, ένα κομμάτι γαλάζιο για τον ουρανό φάρδους 30 εκ. και ύψους τόσο όσο υπολόγισα ότι όταν απλικάρω και τα σπιτάκια, θα έχω συνολικό ύψος τετραγώνου (ουρανός και σπιτάκια) 30 εκ. Εσείς μπορείτε να το κόψετε λίγο μεγαλύτερο για ασφάλεια.

2014-12-11 08.29.12Απλικάρισα τα σπιτάκια μου πάνω στον ουρανό με ελεύθερες άκρες και έβαλα σε μιαν άκρη και έναν ήλιο που τον απλικάρισα με φεστόνι.

2014-12-11 11.46.49

Και τώρα είναι που αρχίζει το καλό. Σαντουιτσάρισα με βάτα και ύφασμα στην πίσω πλευρά και πέρασα στην αρχή ένα γαζί πάνω στο σημείο που ενώνονται τα σπιτάκια μου με τον ορίζοντα. Στη συνέχεια, με ελεύθερο καπιτονάρισμα (σας έχω πει ότι με ξετρελλαίνει!!!) έκανα το περίγραμμα της κάθε μιας στέγης και κάθε σπιτιού ξεχωριστά. Το κομμάτι πήρε αμέσως ζωή.

20150101_102832

Σειρά είχε μετά ο ήλιος. ‘Εκανα μέσα μια σπείρα με πορτοκαλί κλωστή για να τον ζωντανέψω ακόμα περισσότερο. Τέλος, διπλοπέρασα τις ακτίνες με επίσης πορτοκαλιά κλωστή, για να δικαιολογήσω και το χρώμα που έχει γενικά η γειτονιά αυτού του τετραγώνου. Βλέπετε πόσο πολύ το ελεύθερο καπιτονάρισμα βασίζεται στην έμπνευσή μας!!!!

20150101_102846

Έγραψα το όνομά μου σε μια στέγη με κλωστή στο ίδιο χρώμα με τη στέγη και το νούμερο 2 μια και αυτό στην πραγματικότητα ήταν το δεύτερο σπιτάκι που έφτιαξα.

20150101_102853

Και μη σκεφτεί κανείς να μου πει ότι το ξεπέταξα, γιατί αν σκεφτείτε πόσο καπιτονάρισμα έχει επάνω του αυτό το τετράγωνο, θα καταλάβετε ότι με αδικείτε. Άσε που μου αρέσει τόσο που δε θέλω να το αποχωριστώ

20150101_102902

2 comments

  1. Hi Mania! This is fantastic! The House fabric is gorgeus and you used it in best creative way! I love the ‘painting’ you made! I haven’t had much time to read blogs lately so just saw this. Have a lovely day! x Teje

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s