Απολογισμός Νο 2

Δεύτερο μεγάλο γεγονός της επαγγελματικής μου χρονιάς ήταν η παρουσία του quilting στις τρεις διοργανώσεις της Χειροτέχνικα. Το πάτσγουωρκ και το quilting ήταν φέτος οι τιμώμενες τέχνες και ναι λοιπόν!!! Φέτος κάναμε πολύ θόρυβο και ανεβήκαμε πολλά σκαλοπάτια μαζεμένα! Ευχαριστούμε Βάλια και Ελίνα για την ευκαιρία!!!

Αλλά ας πάρουμε αναλυτικά. και με τη σειρά τις διοργανώσεις:

xeirotexnika-2014-dates_thess

Στη διοργάνωση της Θεσσαλονίκης που ήταν και η πρώτη, τη φροντίδα του περιπτέρου είχε η τοπική ομάδα με την καθοδήγηση της Κριστίν Πάππας. Το περίπτερο ήταν στημένο στην είσοδο της έκθεσης, εντυπωσιακό με έργα της ομάδας της Θεσσαλονίκης, προσείλκυσε πολύ κόσμο. Η Κριστίν δούλευε με τη μεγάλη της μηχανή που βλέπετε αριστερά στην πιο κάτω φωτογραφία, ενώ οι συνεργάτιδές της εξηγούσαν στον κόσμο τι είναι το πάτσγουωρκ και έδειχναν και διάφορες τεχνικές (δυστυχώς οι φωτογραφίες που έχω είναι πριν ανοίξει για τον κόσμο η έκθεση, αλλά παίρνετε μια ιδέα από τα εκθέματα). Το Ελληνικό μας πάπλωμα, που ήταν το πρώτο κοινό πανελλήνιο έργο (το βλέπετε στην αμέσως κάτω φωτογραφία – δεξιά), εκτέθηκε και στις τρεις διοργανώσεις και μάλιστα ταξίδεψε στη συνέχεια και στη Σπάρτη για να εκτεθεί κι εκεί στην ανάλογη έκθεση.

2014-10-11 09.04.55

2014-10-11 09.05.03

Παράλληλα, μια παρουσίαση με θέμα Μοντέρνο ή Παραδοσιακό πάτσγουωρκ κράτησε την αίθουσα παρουσιάσεων γεμάτη και το ενδιαφέρον αμείωτο, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι από αυτούς που παρακολουθούσαν άκουγαν το θέμα αυτό για πρώτη φορά.

Τα βραβεία της έκθεσης:

Ναι υπήρχαν και βραβεία σε κάθε διοργάνωση για το καλύτερο περίπτερο. Η ψηφοφορία έγινε μεταξύ των περιπτέρων για να αναδειχθεί το καλύτερο περίπτερο. Το βραβείο της έκθεσης της Θεσσαλονίκης (δυστυχώς δεν έχω φωτογραφία) το πήραν ο Σπάγγος και η Τέλα, όπως ξέρουμε εμείς το Καλλιτεχνικό Βιβλιοδετείο (αν και ήταν πολύ μαζεμένοι στην πρώτη διοργάνωση. Θα δείτε αργότερα και θα καταλάβετε τι εννοώ). Σίγουρα ήταν οι γλυκύτεροι!!!

xeirotexnika-2014-dates

Στην Αθήνα τη διοργάνωση ανέλαβε ο υπό σύσταση Ελληνικός Σύλλογος Πάτσγουωρκ. Το περίπτερο στήθηκε και λειτούργησε φυσικά με τη συμβολή όλων όσων έτρεξαν, έδωσαν, άπλωσαν και μάζεψαν παπλώματα και όχι μόνο, αλλά και ξεροστάλιασαν περιμένοντας, εξηγώντας και δείχνοντας τεχνικές.

Η Γιώτα Αργυροπούλου, η Αθηνά Κυρτάτα, η Κατερίνα Ντοβίνου, η Τιτίκα Φιλντίση κι εγώ αλλά και κάποιοι σύζυγοι βοήθησαν τόσο στο στήσιμο όσο και στο ξεστήσιμο, κουβαλώντας και από το σπίτι τους όλα τα βοηθητικά έπιπλα που θα δείτε παρακάτω στις φωτογραφίες. Η ζωντάνια τους όμως δεν εξαντλήθηκε εκεί. Μαζί με την Ελένη Γκιόκα, τη Χρυσάνθη Ζιώγου, την Καλλιόπη Θυμαρά, τη Μαίρη Καλεμκερή, την Αναστασία Καραφλόγα, τη Βάσω Μέρμηγκα, την Ντιάνα Μπισογιάννη, την Ελένη Σαραντόγλου, την Κατερίνα Σωτηροπούλου ήταν εναλλάξ οι οικοδέσποινες του περιπτέρου μας για τις τρεις μέρες τις έκθεσης και βεβαίως υπήρξαν και άλλες φίλες που ήρθαν στην έκθεση και πέρασαν αρκετό χρόνο στο περίπτερό μας.

2014-10-31 13.08.14

Παραπάνω βλέπετε μια άποψη του περιπτέρου μας, όπως το έβλεπε όποιος έμπαινε στην έκθεση. Το περίπτερο ήταν στην είσοδο της έκθεσης μεγάλο και εντυπωσιακό. Τα έργα που εκτέθηκαν, έγινε προσπάθεια να είναι από πολλές μελισσοπαρέες και ευχαριστούμε πραγματικά τον κόσμο που τελικά ανταποκρίθηκε και μας εμπιστεύτηκε τα έργα του. Προσπαθήσαμε να μαζέψουμε έργα από όλη την Ελλάδα, αλλά τελικά είχαμε έργα από την Αθήνα, όλο το Λεκανοπέδιο Αττικής, αλλά και από τη Σπάρτη που μας έστειλε δυο ομαδικά έργα. Ελπίζουμε την επόμενη φορά να έχουμε από ακόμα περισσότερες περιοχές!

Τα βραβεία στην έκθεση της Αθήνας ήταν τρία:

Το τρίτο ήταν όλο δικό μας και η χαρά μας ήταν μεγάλη!

10685421_572904842840617_5050401401285609467_n

Το δεύτερο βραβείο πήρε η Εριάλ.

Το πρώτο και πάλι ο Σπάγγος και η Τέλα (αρχίζετε να καταλαβαίνετε ότι κάτι δεν πάει καλά, έτσι δεν είναι); Και πού να δείτε και τη συνέχεια!!!

Κλείνοντας το κομμάτι της Αθήνας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αντώνη Καραμήτσιο για τις δύο μηχανές Husquarna που μας έδωσε για το περίπτερο τόσο της Αθήνας όσο και της Κρήτης κι έτσι μπορούσαμε να δείχνουμε επί τόπου και διάφορες τεχνικές στον κόσμο που ενδιαφερόταν.

xeirotexnika-2014-dates-kriti

Στην Κρήτη τέλος είχαμε επίσης τη διοργάνωση του περιπτέρου ως υπό σύσταση Ελληνικός Σύλλογος Πάτσγουωρκ. Αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν πιο εύκολα, μια και είχαμε ήδη την εμπειρία ενός στησίματος. Πήγαμε στην Κρήτη με τη Γιώτα Αργυροπούλου και την Κατερίνα Ντοβίνου. Εκεί βέβαια βρήκαμε τη Ρένα Γαλάνη, φίλη από το Ράβελρυ, η οποία εκτός των άλλων μας κουβάλησε και διάφορα βοηθητικά που χρειαστήκαμε στο στήσιμο και μας αφιέρωσε πολλές ώρες, αλλά και το κοριτσάκι μας, την Ελένη Σαραντόγλου που ήρθε από τα Χανιά κι έμεινε δίπλα μας σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Το περίπτερό μας ήταν στην είσοδο και ήταν μακράν το καλύτερο των τριών διοργανώσεων, γιατί και μεγαλύτερο ήταν και ο φωτισμός ήταν άπλετος και ζωντάνευε τα εκθέματα!

2014-11-21 14.59.46 2014-11-21 14.58.01

Ο κόσμος στο Ηράκλειο ήταν αναλογικά πολύ περισσότερος από τις άλλες εκθέσεις. Κάποιες στιγμές υπήρχε αδιαχώρητο σε όλη την έκθεση!

2014-11-23 15.47.22

Το ενδιαφέρον κι εδώ τεράστιο. Η Ριρή Φωτιάδη με το Εργαστήρι της, ανέλαβε τη σκυτάλη της διοργάνωσης των μαθημάτων και ήδη το ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από την επόμενη μέρα της έκθεσης.

Ελένη Σαραντόγλου
Ελένη Σαραντόγλου
Μυρτώ Βλασσοπούλου
Μυρτώ Βλασσοπούλου
Ντιάνα Μπισογιάννη
Ντιάνα Μπισογιάννη
Πάνω: Αθηνά Κυρτάτα Κάτω: Ζινέτ Ορφανουδάκη
Πάνω: Αθηνά Κυρτάτα
Κάτω: Ζινέτ Ορφανουδάκη
Μελισσοπαρέα Σπάρτης
Μελισσοπαρέα Σπάρτης
Ελένη Πατηνιώτη
Ελένη Πατηνιώτη
Ζινέτ Ορφανουδάκη, Μαίρη Καλεμκερή Πάνω στο τραπέζι διαγώνια: Κατερίνα Σωτηροπούλου  Στον τοίχο: Γιώτα Αργυροπούλου
Ζινέτ Ορφανουδάκη, Μαίρη Καλεμκερή
Πάνω στο τραπέζι διαγώνια: Κατερίνα Σωτηροπούλου
Στον τοίχο: Γιώτα Αργυροπούλου

2014-10-31 13.11.26a

Τιτίκα Φιλντίση
Τιτίκα Φιλντίση

Τα βραβεία της έκθεσης τώρα: Εδώ θα δείτε ότι υπήρχε και βάθρο για τους νικητές.

Στην τρίτη θέση ισοψήφισαν το ftiaxto.gr και το χαέρι.

2014-11-23 20.17.50

Στη δεύτερη θέση η γλυκύτατη υφάντρα μας, η Kurelu

2014-11-23 20.18.23

Και μαντέψτε ποιος στην πρώτη θέση (εδώ είχαν τελειώσει και οι γλάστρες απότι βλέπετε). Ναι σωστά το μαντέψατε ο Σπάγγος με την Τέλα, όπως όλοι ξέρουμε το Καλλιτεχνικό Βιβλιοδετείο και η Εριάλ.

2014-11-23 20.19.34

Τελικά αυτά τα παιδιά (ο Σπάγγος και η Τέλα) είναι ανίκητα ή έχουν τους τρόπους τους……..(για όσους δεν το κατάλαβαν αφήνω υπονοούμενα και δείτε την παρακάτω φωτογραφία με τον Σπάγγο να κερνάει γλυκά στο στήσιμο κάνοντας από εκείνη τη στιγμή ήδη ψηφοθηρία. Ουδεμία υπόνοια υπάρχει για την Εριάλ, που να έχει πέσει στην αντίληψή μας τουλάχιστον!

2014-11-21 12.21.33 - ΑντίγραφοΠαιδιά σας αγαπάμε και μακάρι κάθε φορά να έχετε την πρωτιά!!! Δίνετε τόση ζωντάνια στην έκθεση που ό,τι και να πούμε είναι λίγο….

Και με τη διοργάνωση της Κρήτης τελείωσε πανηγυρικά ο Μαραθώνιος των διοργανώσεων της Χειροτέχνικα κι εμείς που είχαμε γίνει πια μια μεγάλη παρέα, βγάλαμε και την απαραίτητη οικογενειακή φωτογραφία.

2014-11-21 12.21.33

Και του χρόνου με υγεία σε ακόμα περισσότερες πόλεις!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s