Μια ταιριαστή κουρτίνα

Η φίλη μου Ιωάννα πήγε πρόσφατα σε καινούργιο σπίτι. Έχει και μια τρέλα με τις κουρτίνες. Στο παράθυρο της κουζίνας της έβαλε το ρολτόπ που βλέπετε στη φωτογραφία. Έλα όμως που η κουζίνα είχε και μια μπαλκονόπορτα που δεν μπορούσε να μπει κι εκεί το ίδιο σύστημα. Επείγουσα λοιπόν ανάγκη να φτιάξουμε μια ταιριαστή κουρτίνα.

41166-img_6766

Μου έδωσε ένα μπεζ βαμβακερό ύφασμα που είχε και το χρώμα του ήταν το ίδιο με αυτό που θέλαμε, βρήκα κι εγώ ένα κομμάτι βαμβακερό σε χρώμα υπόλευκο και ξεκίνησα.

Σιδέρωσα το υπόλευκο ύφασμά μου πάνω στην αράχνη (fusible web) που χρησιμοποιώ για τα απλικέ.

Σχεδιάσα με το διαβήτη μου μερικούς κύκλους (εσείς μπορείτε να το κάνετε με ένα πιατάκι ή ό,τι άλλο στρογγυλό σχήμα σας εξυπηρετεί το μέγεθός του).

84ecd-img_6757

Έκοψα τους κύκλους μου και αφαίρεσα το χαρτί από πίσω. Στη συνέχεια, άπλωσα το βασικό ύφασμα της κουρτίνας πάνω στο πάτωμα και σκόρπισα τους υπόλευκους κύκλους μου στα σημεία που μου άρεσε. Τους σιδέρωσα για να κολλήσουν στη θέση τους και μετά βουρ για τη μηχανή μου.

Διάλεξα μια βελονιά ζιγκ-ζαγκ. Εσείς μπορείτε να διαλέξετε και φεστόνι, αν έχει η μηχανή σας. Απλικάρισα περνώντας κάθε κύκλο γύρω γύρω ώστε να αποφύγω και το ξέφτισμα.

c6021-img_6758

Έβαλα το ποδαράκι για ελεύθερο quilting ή κέντημα. Επίσης, να θυμηθείτε να κατεβάσετε τα δοντάκια της μηχανής σας ή να βάλετε επάνω την ειδική πλάκα που τα απομονώνει.

eac7a-img_6761

Μην παρασυρθείτε από την παραπάνω φωτό. Άλλαζα και βελόνα ταυτόχρονα. Εννοείται ότι η βελόνα πρέπει να είναι στη θέση της. Και εδώ είναι που αρχίζει το πανηγύρι!!!!

a9711-img_6762

Αρχίζετε να ζωγραφίζετε με την κλωστή σας. Μετακινείτε εσείς το ύφασμα, προκειμένου να κάνετε τα σχέδια που θέλετε. Εγώ ήξερα εκ των προτέρων πού ήθελα να το πάω μια και είχα το έτοιμο ρολτοπ να με καθοδηγεί.

Εκτός από απλό γαζί, χρησιμοποίησα (το βλέπετε πάνω στον υπόλευκο κύκλο) και μια βελονιά που έχει η μηχανή μου και μοιάζει με ρίζα για να γίνει λίγο πιο έντονη η γραμμή.

Θυμηθείτε πριν ξεκινήσετε κάποια καινούργια βελονιά να δοκιμάζετε πάντα σε ένα πανί που δε σας χρειάζεται για να της πάρετε τον αέρα και να ρυθμίσετε τη μηχανή σας εκεί που σας αρέσει. Δηλαδή πιο πυκνή, πιο αραιή κτλ.

Επίσης, άλλαξα αρκετές φορές και χρώμα κλωστής όπως βλέπετε για να έρθω πιο κοντά σε αυτό που ήθελα. Το αποτέλεσμα; Μια Ιωάννα ενθουσιασμένη. Τι ευτυχία να δίνεις χαρά τόσο εύκολα, δε νομίζετε;

Για την κουρτίνα δε σας  γράφω. Σας αφήνω να τη δείτε.

 

c1414-img_6765     c5188-img_6766-ce91cebdcf84ceafceb3cf81ceb1cf86cebf

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s