Όταν είδαμε την αφίσα της έκθεσης στο Facebook με τη φίλη μου Κατερίνα Ντοβίνου, κάναμε και οι δυο την ίδια σκέψη: Τι καλά να πηγαίναμε να τη δούμε….
Ο Σταύρος, ο άντρας της Κατερίνας, που δε φοβάται τα χιλιόμετρα, προσφέρθηκε να μας πάει και να μας φέρει αυθημερόν. Έτσι λοιπόν βρεθήκαμε το Σάββατο στο Πήλιο. Είχαμε ήδη γνωρίσει τη Ginette και τη Σάντρα, τη μία από τις δύο αδερφές Ορφανουδάκη. Τη δεύτερη, την Κωνσταντίνα, τη γνωρίσαμε επί τόπου.
Όλα λοιπόν ξεκίνησαν από τη Ginette, τη μητέρα, που κάνει πάτσγουρωκ εδώ και 25 χρόνια. Η Σάντρα μάθαινε από μικρή, παρατηρώντας και η Κωνσταντίνα μυήθηκε πρόσφατα. Η Σάντρα έφτιαξε και μια μελισσοπαρέα στην Αργαλαστή, όπου ζουν οι αδερφές και το αποτέλεσμα ήταν η έκθεση.
Ένα quilt της Ginette, εμπνευσμένο από την Αργαλαστή
Ένα quilt φιλίας (friendship quilt) στο οποίο μετείχε και η Ginette. Γυναίκες από όλο τον κόσμο έκαναν ανταλλαγή και μετά η καθεμιά ένωσε τα τετράγωνα που της έστειλαν οι άλλες με τον τρόπο που έκρινε. Παρακάτω βλέπετε το πάπλωμα της Ginette και μια λεπτομέρειά του
Παρακάτω η Ginette με ένα έργο της
Μέχρι και την τεχνική “mola” είχε η έκθεση
Αλλά και συνδυασμό πλεκτού και quilting βρήκαμε
Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες ακόμα από την έκθεση:
Δεν είναι καταπληκτικό το πόσο όμορφα πράγματα (πάτσγουωρκ και quilting) γίνονται στην Ελλάδα και τα ανακαλύπτουμε σιγά – σιγά; Γι’ αυτό αν έχετε κι εσείς μια μελισσοπαρέα και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας τα έργα σας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.