Πάτσγουωρκ και λίγη ραπτική

Στην ανάρτηση αυτή θα δείτε πώς έφτιαξα το ρόλερ με τα εργαλεία που παίρνω μαζί μου για το πάτσγουωρκ. Δυστυχώς δε θα βρείτε εδώ βήμα – βήμα οδηγίες, αλλά αν έχετε λίγη εμπειρία, θα μπορέσετε να καταλάβετε πώς το έφτιαξα.

46106-020
Το σχεδίασα με την εξωτερική πλευρά να έχει ένα κομμάτι πάτσγουωρκ. ‘Εκοψα λοιπόν τα υφάσματα που μου χρειάζονταν στα αντίστοιχα μεγέθη
Το συναρμολόγησα πρόχειρα και ακούμπησα επάνω τα εργαλεία μου για να οριστικοποιήσω τη θέση τους. Στην αριστερή μεριά αποφάσισα ότι χρειάζομαι μια τσέπη κλειστή με φερμουάρ.

Έκοψα ένα κομμάτι λάστιχο στα μεγέθη που χρειαζόμουν και τα καρφίτσωσα στην επιθυμητή θέση. Καρφίτσωσα και το φερμουάρ στη βάση

Έραψα τα λάστιχα και το φερμουάρ
 
Έραψα και την άλλη πλευρά του φερμουάρ στην επάνω πλευρά της τσέπης
 
Είχα ήδη ετοιμάσει το πάτσγουωρκ. Τα τετράγωνα που χρησιμοποίησα είχαν πλευρά 5 εκ. Δε δίνω επίτηδες τις τελικές διαστάσεις της δικής μου θήκης, γιατί είναι κάτι που μπορείτε να προσαρμόσετε στις δικές σας ανάγκες. Το σημαντικό για αυτό το έργο είναι η σειρά με την οποία γίνονται τα πράγματα. 
 
Σαντουιτσάρισα για το καπιτονάρισμα. Χρησιμοποίησα μια λεπτή βαμβακερή βάτα. Καπιτονάρισα με ελεύθερη κίνηση από την έξω πλευρά, προσέχοντας και σημαδεύοντας με καρφίτσες τα σημεία στα οποία ήταν τα λάστιχα.
 Προσοχή στην τσέπη. Πρέπει να συνδέεται με τη βάση μόνο στο σημείο του φερμουάρ όταν κάνετε το καπιτονάρισμα, για να μπορείτε να τη σηκώσετε.
 

Μόλις τελειώσετε το καπιτονάρισμα, ράψτε και τις άλλες τρεις πλευρές της τσέπης και καθαρίστε τις άκρες από περισσεύματα

Τα επόμενα βήματα: Κόψτε δυο κομμάτια ύφασμα στο μήκος της βάσης χωρίς την τσέπη και μισό από το φάρδος της βάσης. Στριφώστε τη μια μακριά πλευρά και τις δυο κοντές. Ράψτε την άλλη μακριά πλευρά πάνω στη βάση. Επαναλάβετε το ίδιο και από την άλλη πλευρά. Τα δυο αυτά κομμάτια θα χρησιμεύουν να σκεπάζετε τα εργαλεία πριν ρολλάρετε τη θήκη.

Ετοιμάστε το ρέλι και ρελιάστε γύρω γύρω τη θήκη. Εγώ βρήκα μέσα σε ένα συρτάρι μια παλιά δαντέλα που μου ταίριαζε πολύ και την έβαλα κάτω από το ρέλι.
Το αποτέλεσμα με αποζημίωσε
 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s